A coconut a day keeps the doctor away

Yes ladies and gentlemen, je hoort het goed! De kokosnoot is niet alleen lekker maar is ook ook nog super gezond! En dat is nog niet alles, ze worden ook nog als beauty producten gebruikt; als dat niet mega multifunctioneel is?

 

Je kunt kokos op verschillende manieren tot je nemen. Zo kun je het bijvoorbeeld in de vorm van kokosolie, kokoswater, kokos chips en kokosmelk. En niet te vergeten stukjes vers kokosvlees! Maar er zijn nog tal andere mogelijkheden. Hieronder vind je de 7 voordelen van kokos voor jou op een rijtje gezet.

 

8 voordelen van de kokos

                                                                      

1. THIRSTY 

Van nature beschikt een kokosnoot over een tal van verschillende voedingsstoffen. Kokoswater heeft een subtiele lichtboete smaak. Maar ondanks dat het van zichzelf al zo lekker smaakt, is een kokosnoot rijk aan kalium en is het bewezen dat kokoswater over anti-oxiderende eigenschappen beschikt en dat het rijk is aan vitamines en mineralen. Daarnaast bevat de kokosnoot vrij weinig calorieën en koolhydraten, hoe fijn is dat? 

 

2. I SAY N0 T0 FRENCH   

Door het verzadigende effect van kokosolie kan het de trek in slecht eten verminderen. Hierdoor heb je minder pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel. Dus; a coconut a day, keeps the cravings away!

 

3. LOVE BAKING 

Hoe lekker het ook is om in olijfolie te bakken, adviseren wij je om toch ook eens te overwegen om over te stappen naar kokosolie. Uit onderzoek is gebleken dat bij verhitting van olijfolie er zogeheten ‘transvetzuren’ kunnen ontstaan, dit zijn vetzuren die ons lichaam niet kan verwerken en afbreken. Deze transvetzuren ontstaan niet bij het verhitten van kokosolie en dus is het een stuk beter om te bakken in kokosolie.

 

4. I WILL NEVER HAVE A COLD AGAIN

Ook is de kokosnoot een fantastische firewall voor ons immuunsysteem. Het maakt namelijk in ons lichaam antiviraal, antischimmel, antibacterieel en anti-parasitair aan. Dit geldt trouwens alleen als je direct de kokos uit de kokosnoot eet. Het behandelt en bestrijdt zodoende keelinfecties, bronchitis, lintwormen en andere aandoeningen veroorzaakt door microben. Kokosproducten zijn ook hoog in vezels, waardoor je meer en langer energie hebt!

 

5. I WILL NOT DIE FROM A HEARTATTACK

Kokos heeft van nature een positief effect op je evenwicht en cholesterol. Het verlaagt de stoffen die in de bloedbaan voor ontstekingen kunnen zorge, daardoor kan het risico op een beroerte verminderen.

 

6. HELP YOU GET A SIXPACK 

Wie wil nou niet strak in de bikini van TET over het strand paraderen? Nou let dan goed op, want kokos werkt ook weefselopbouwend, wat cruciaal is bij de opbouw en behoud van spiermassa. Door het wel te combineren met krachttraining kan het je vetpercentage verlagen terwijl je de spiermassa vergroot. Hierdoor verbrand je meer calorieën en bouw je meer spieren op. Een post-workout drink met kokosnoot misschien toch maar eens overwegen?

 

7. PERFECT TEETH AND BONES

Het regelmatig eten, nemen en gebruiken van kokosproducten helpt bij de ontwikkeling van gezondere botten en tanden. Het verbetert het vermogen van het lichaam om mangaan en calcium te absorberen, wat een essentieel onderdeel is van de botontwikkeling. Daarnaast helpt het osteoporose te voorkomen, een aandoening die de botten dun en breekbaar maakt en zijn dichtheid doet verliezen. Sterkere botten en een perfect smile dankzij kokos!

 

8. I WILL NEVER AGE

Na al het bovenstaande dacht je misschien, dat zal het wel zijn.. Maar we zijn er nog niet! Om het lijstje af te sluiten lichten we kort toe wat kokosolie met huidveroudering doet. Kokosolie bevat namelijk hydraterende en voedende eigenschappen die de elasticiteit van huid maar ook van haar en nagels verbetert en intact houdt. Hierdoor heeft kokosolie op de huid een anti-aging effect, gooi die dure crème van 200 euro maar weg!

 

Twijfel je nu echt nog of kokos je nieuwe best friend is?

Schermafbeelding 2020 04