TET. swimwear, gemaakt van recycled plastic door enjoy the goodlife!

TET. Swimwear, gemaakt van recycled plastic

Soms zijn er momenten dat je geheel onverwachts met iets heel leuks in aanraking komt. Zo zat ik vorige week in een zakelijk gesprek, komt er ineens een spontaan en vrolijk meisje binnen met een nog enthousiaster verhaal over haar eigen beach lijn! Ik ben dan direct één en al oor. Op zo’n jonge leeftijd al iets neerzetten als een eigen merk vind ik al heel intrigerend. En dan ook nog eens met zo’n sterk verhaal erachter….. Ik ga het je vertellen!

Het verhaal achter TET.

fashion tet lieke

Het is het verhaal achter TET. swimwear. Een verhaal dat begint en eindigt in de oceaan. Het gaat namelijk om een badkledinglijn die is gemaakt van hergebruikte stoffen, afkomstig uit de “plastic soep”. Lieke van Hulsbergen, opgegroeid aan de Nederlandse kust en de persoon achter dit merk, heeft vanaf haar hele jonge jaren gereisd. Tijdens deze avonturen werd de relatie tussen mens en de natuur voor haar al heel belangrijk. Bezoeken aan Thailand en Indonesië gaven de doorslag. De hoeveelheid afval in dit soort landen is enorm en daar moet toch iets aan te doen zijn. Vanuit die berg afval kun je heel veel mooie nieuwe producten maken en dus ook badkleding.

De collectie van TET. is gemaakt van Repreve, dit is een certificering voor gerecycelde stoffen gemaakt van post industrial waste en gerecycled plastic. De stoffen die hieruit ontstaan zijn prachtig en worden ethisch geproduceerd in China. Je kunt je niet voorstellen als je zo’n te leuke bikini vast hebt, dat dit van afval materiaal gemaakt is.

fashion tet hoed

Reversible

De swimlijn is niet alleen sustainable, maar ook nog eens reversible. De bikini kun je aan 2 kanten dragen! Daarnaast sluiten de collecties ieder seizoen op elkaar aan, waardoor de setjes uitwisselbaar zijn. Mix and match met bikini’s. Je koopt items voor een langere tijd, duurzaamheid!

Voor de nieuwe collectie zal ook gebruik worden gemaakt van Carvico, Italiaanse stoffen van visnetten en ander afval. De cirkel is rond; troep vanuit de zee uiteindelijk weer terug in de zee, maar dan wel toegepast bij een product dat we echt nodig hebben op die plek…

fashion tet scooter

Styling

Naast het hele verantwoorde gevoel van deze badmode, wordt leuke styling niet vergeten. Ik denk dat voor heel veel mensen toch nog wel geldt dat een product in eerste instantie vooral mooi moet zijn en goed moet zitten. Dat duurzaamheid daarbij komt kijken, is een extra motivatie om juist dát product te kopen. En de items van TET. zijn leuk! Met hele actuele printjes en sterke kleurencombinaties ziet de collectie er erg aantrekkelijk uit. Het badpak is heel mooi hoog uitgesneden met een diep sexy decolleté.

 

fashion tet bikini

Dit mooie lage decolleté wordt ook toegepast in de beugelbikini. Er zijn verschillende modellen broekjes, de ene wat bloter dan de andere. Stoere oversized t-shirts maken het totale plaatje af. Een trend die nu veel wordt gedragen op Bali. Jurkjes en kimono-achtige items worden geproduceerd in Indonesië en maken de collectie compleet.

fashion tet strandlaken

 

 

TET. badkleding is op dit moment in een paar winkels in Nederland te koop en natuurlijk online. Maar met het enthousiasme van Lieke zal de uitbreiding van het aantal verkooppunten niet lang op zich laten wachten. Instagram zal daar zeker bij helpen, waar goed gebruikt wordt gemaakt van influencers en met veel aandacht mooie fotografie wordt toegepast. Een merk om zeker te volgen én om aan te schaffen!

 

www.enjoythegoodlife.nl 

Dit fijne artikel over mode is geschreven door Martine van Fashiøn By Martine.